Danique de Zeeuw

Paarden(f)luisteraar, moeder, instructrice, verbinder, dromen jager, inspirator, eigen-wijs, fijnbesnaard en net als ieder ander, UNIEK.

Al sinds jonge leeftijd ben ik in contact met paarden. Ik begon op mijn 9e met paardrijden op de manege. Niks voor mij! Op mijn 21ste ging ik opzoek naar een manier om paarden op een dieper niveau te leren begrijpen. Het begin van mijn ontdekkingsreis naar wederzijdse verbinding zonder dwang. Ik heb veel indrukken, brede kennis en inzichten over het wezen paard opgedaan in deze periode. Verschillende trainingsmethodes binnen de Natural Horsemanship kwamen voorbij. Maar geen van allen klopten voor mij. Ik zag veel handelingen die niet in overeenstemming waren met wat er van het paard werd verwacht, te veel techniek en trucjes. Ik werd mij er van bewust dat paarden een enórme kern aan wijsheid en weten bezitten. De taal die zij spreken en de regels die gelden binnen een kudde zijn toepasbaar zijn op vele – al dan niet alle vlakken van het leven. Hun taal en regels zijn universeel.

Toen ik in 2014 begon aan mijn zoveelste opleiding eindigde mijn zoektocht. Bij Terra Natura, School of Essence and Authentic Balance vond ik eindelijk mijn weg. Ik ontdekte de kracht van mijn zachtheid en de positieve invloed van een stabiele staat van zijn. Ik maakte de docenten opleiding af, volgde hierna nog een 5e graads specialisatie jaartraject in het gymnastiserend rijden en begon daarna aan het volgen en realiseren van mijn eigen droom; Mijn Paardenparadijs.

Inmiddels heb ik een geheel eigen werkwijze ontwikkeld waarbinnen ik vooral bezig ben met het trainen van de mens in plaats van het paard. Het (her)vinden van ieders kern en authenticiteit. Werken aan lichaamsbewustzijn, balans en controle over lichaam en geest. Terug naar wie je werkelijk bent, om vanuit die kwaliteit moeiteloos te communiceren met het paard.

Laat dat nu voor velen van ons makkelijker gezegd zijn dan gedaan. Door de uitdagingen die horen bij het leven, de drukte in ons hoofd, trauma ect raken we uit contact met onze kern(kwaliteiten). We leveren in in levensenergie, verwondering en vreugde. En in sommige gevallen raken we onszelf volledig kwijt.

Tijdens één op één trainingssessies met het paard help ik jou de mooiste versie van jezelf te (her)vinden. Deze ontstaat het snelst vanuit zelfvertrouwen. Daarom zijn gelijkwaardigheid en veiligheid enorm belangrijke thema’s op Het Paardenparadijs. Vanaf wanneer je je veilig voelt, help ik je krachtiger worden en bewuster zijn van alles wat je in je hebt. Hoe meer je met je eigen kern in aanraking komt en erin gaat geloven, hoe meer hij aan de buitenkant zichtbaar wordt en je hem gaat leven. (Opnieuw) durven voelen is het geheim.

De paarden en ik nemen jou zoals je bent en helpen jou te zijn wie je werkelijk bent ❤️.
Wees welkom!