Therapie & Coaching

Over de Stroom – Paardentherapie en coaching door Mariken Houben op Het Paardenparadijs

Een paard heeft geen woorden nodig, geen uiterlijkheden of diploma om te zien wie jij bent. Het paard ziet jouw kern. Jouw essentie. Hoe hij dat doet, lijkt soms een wonder, maar is in feite heel verklaarbaar kuddegedrag. Als prooi- en kuddedier is hij er op gericht de intenties en gevoelens van de ander te lezen en hierop te reageren. Deze eigenschap wordt in de coaching gebruikt. De paarden spiegelen namelijk ons gedrag en geven zo – zonder oordeel- een helder inzicht in hoe wij met de dingen omgaan. Hoe wij functioneren. En paarden zullen het in hun gedrag direct laten zien wanneer er iets in ons gedrag of ons gevoel verandert. Zo krijg je bij de paardencoaching op een hele eerlijke manier inzicht in jouw vragen en ruimte om te oefenen met nieuw gedrag. Op Het Paardenparadijs kun je bij Over de Stroom paardencoaching en therapie volgen die jou helpt om je eigen stroom (terug) te vinden. Om in verbinding te komen met wie je bent en wat je wilt ontwikkelen. Om oude wonden te helen of een nieuw repertoire aan handelen te ontwikkelen. Als psychomotorisch therapeut heb ik 15 jaar ervaring met het werken rond hechtingsproblematiek en trauma. Vier jaar geleden ben ik mij gaan verdiepen in de manier waarop paarden me hierbij kunnen helpen. Omdat zij, nog beter dan ik, op een non-verbale manier kunnen aansluiten bij de vragen die er leven.

Omdat mijn overtuiging is dat ons leven het beste stroomt wanneer wij zo veel mogelijk in verbinding zijn met wie we  werkelijk zijn, en dit natuurlijk ook voor paarden geldt, is het paarden paradijs een prachtige plek om te werken. Waarin de paarden de ruimte krijgen om hun authentieke zelf te zijn en ik de mensen die bij mij komen aanmoedig hetzelfde te doen.
Ben je benieuwd wat paardencoaching jou zou kunnen bieden of loop je met een vraag of een gevoel waar je eens op een andere manier naar zou willen kijken, schroom dan niet om eens contact op te nemen.

Groet!
Mariken Houben
+31 (0)6 26178906