Therapie & Coaching

‘Samenwerken is kracht’

Door handen in één te slaan met coaches en therapeuten, die zeer kundig zijn in hun eigen vakgebied/specialisatie, kunnen we op Het Paardenparadijs professionele kwaliteit bieden in coaching en therapie voor verschillende specifieke doelgroepen.

Tijdens paarden coaching krijg je op een hele pure en eerlijke manier inzicht in jouw vragen en ruimte om te oefenen met nieuw gedrag. Wij helpen jou je eigen stroom (terug) te vinden, in verbinding te komen met wie je werkelijk bent, oude wonden te helen of een nieuw repertoire aan handelen te ontwikkelen.

Een paard heeft geen woorden nodig, geen uiterlijkheden of diploma om te zien wie jij werkelijk bent. Het paard ziet jouw kern. Jouw essentie. Hoe zij dat doen, lijkt soms een wonder, maar is in feite heel verklaarbaar kuddegedrag. Als prooi- en kuddedier is een paard er op gericht de intenties en gevoelens van een ander te lezen en hierop te anticiperen. Van deze eigenschap wordt tijdens coaching sessies gebruik gemaakt. De paarden spiegelen namelijk ons gedrag en geven zo, zonder oordeel, een helder inzicht in hoe wij met dingen omgaan. Hoe wij functioneren. Paarden zullen in hun gedrag direct laten zien wanneer er iets in ons gedrag of ons gevoel verandert.

• Danique de Zeeuw – Eigenaresse Het Paardenparadijs.

Één op één begeleiding voor kinderen en jongeren.

Door de jaren heen heb ik een geheel eigen werkwijze ontwikkeld waarbinnen ik vooral bezig ben met het trainen van de mens in plaats van het paard. Het (her)vinden van ieders kern en authenticiteit. Werken aan lichaamsbewustzijn, balans en controle over lichaam en geest. Terug naar wie je werkelijk bent, om vanuit die kwaliteit moeiteloos te communiceren met het paard/de ander.
lees meer

 

• Maartje van de Laar – Paard Weet Raad

Equine assisted coaching voor volwassenen & systemische gezinsopstellingen

Ik begeleid mensen die graag vanuit hun hart en kernwaarden willen leven. Vanuit mijn achtergrond als kindertolk (gedragsvertaling) begeleid ik ook ouders die bewuster willen opvoeden en bereid zijn gedrag en patronen aan te kijken die door hun kind(eren) gespiegeld worden.lees meer

• Ank van Lieshout – Passie in Professie

Systemisch coachen en training voor ambitieuze vrouwen.

Versterken van vitaliteit en zelfliefde en het ontdekken van je zielsmissie.

Je bent een ambitieuze ondernemende vrouw en hebt een druk leven. In je enthousiasme werk je keihard en sta je voor iedereen klaar. Voor de buitenwereld lijkt het je voor de wind te gaan. Toch voelt jouw binnenwereld compleet anders.
lees meer

• Mariken Houben - Over de Stroom

Paarden coaching & therapie

Als psychomotorisch therapeut heb ik 15 jaar ervaring met het werken rond hechtingsproblematiek en trauma.

Inmiddels combineer ik mijn werk als psychomotorisch therapeut met de paarden omdat zij, nog beter dan ik, op een non-verbale manier kunnen aansluiten bij de vragen die er leven.
lees meer

• Rob Josiassen - Bewustzijncentrum De Verbinding

Ervaringsdeskundige verslavingszorg


Van Verslaving naar Verbinding.

Onze visie is gebaseerd op het idee dat herstel niet alleen draait om het overwinnen van verslaving, maar ook om het creëren van een diepe verbinding met onszelf, anderen en de wereld om ons heen. We geloven dat een helder bewustzijn de sleutel is tot innerlijke vrede en dat het herstellen van de band met ons ware zelf en met anderen ons in staat stelt een leven van betekenis en voldoening te leiden. lees meer

• Merel Tindemans – Eigen-Wijs

Coaching & begeleiding voor kinderen, jongeren & volwassenen met kenmerken van o.a. autisme.

Liefdevol, warm en betrokken. Niet vanuit een klacht of stoornis, maar juist vanuit behoefte en verbinding. Jouw eigen-wijsheid wijst je de weg!

Ik begeleid kinderen, jongeren en volwassenen die (weer) lekker in hun vel willen zitten. Dit doen we door je terug in verbinding te brengen met jouw eigen-wijsheid.
lees meer