Clinic van Noora Ehnqvist

Noora Ehnqvist

Noora is jaren lang student en assistent geweest van Klaus Ferdinant Hempfling. Dit heeft een enorme impact op haar leven gehad in positieve zin. Noora ziet het leven in een breed perspectief. Voor haar staat het werken met paarden voor lichaamsbewustzijn, de natuur binnen en buiten onszelf, diepgang, vreugde, en ieders uniekheid. Samen vormen zij één geheel. Paarden bezitten en begrijpen deze wijsheid van nature en kunnen ons als mens daarin begeleiden/ondersteunen. De paarden en de wijsheid van het leven zijn Noora’s grootste leermeesters. Haar doel is dan ook om altijd te blijven leren. Inmiddels reist Noora al heel wat jaren de hele wereld over om anderen te helpen en inspireren.

Noora werkt niet vanuit een vaste methode. Ze staat open voor verschillende manieren van werken/omgaan met paarden zolang deze zorgen voor openheid en balans bij zowel paard als mens. HOE er gewerkt word is belangrijker dan WAT er gedaan word. Wat reflecteren wij op ons paard en wat reflecteert het paard naar ons? Ieder paard is anders, ieder mens is anders. Dus de aanpak is altijd individueel. Fundamentele waarden tijdens haar lessen zijn altijd openheid, harmonieuze samenwerking, innerlijke rust en samen gelukkig zijn. Noora kan je helpen bij het oplossen van uitdagingen, zorgen voor meer kalmte en rust in je training, opzoek gaan naar de oorzaak van verlies van motivatie, de sprankeling van leven bij het paard terug brengen, en het paard fysiek sterker maken door het trainen van balans, flexibiliteit en natuurlijke trots. Altijd met het in ere houden van authenticiteit en spirit.

Meer lezen? sensitivehorse.com

Inhoud en praktische informatie

Tijdens de eerste clinic dag beginnen we met een introductie over Noora’s werk. Deze intro helpt bij het beter begrijpen van de subtiliteit van de taal van de paarden en de (diepere) betekenis hiervan. De structuur van de dagen is verder sterk afhankelijk van de behoeften van de deelnemers en hun paarden. Er kan naar wens gewerkt worden volgens een vast schema, of binnen een gezamenlijke flow. Body awareness oefeningen, theorie en praktijk wisselen elkaar gedurende de dagen af. Er is plek voor 6 praktijk combinaties. Als praktijkdeelnemer heb je dagelijks les van Noora. Er word met één combinatie per les gewerkt. Als theoriedeelnemer kijk je mee en observeer je de praktijklessen, doe je mee met de body awareness oefeningen en word je intensief betrokken tijdens de theorie discussies. Noora heeft persoonlijke aandacht voor iedereen.

Het is mogelijk om deel te nemen met één van de paarden van het Paardenparadijs. Het is ook mogelijk om jouw eigen paard mee te nemen en te laten overnachten.

Wanneer;

21,22 & 23 september
Tijden; 09:30 – 18:00u