Yoga met Iveta Hanusova tussen de paarden

Yoga tussen de paarden

Vanuit de Yoga filosofie is alles met elkaar verbonden en is er respect voor alles wat leeft. Ook wij mensen zijn, net als paarden onderdeel van de natuur. Zelfs de namen van sommigen asana’s (Yoga houdingen) zijn afgeleid van diersoorten en elementen vanuit de natuur. Het is dus heel toepasselijk (en bijzonder) om Yoga een extra dimensie te geven in een natuurlijke omgeving tussen paarden. Yoga is geschikt voor iedereen die opzoek is naar een gevarieerde fysieke inspanning in combinatie met mentale ontspanning. Yoga helpt lichaam en geest sterker, gezonder en meer flexibel te maken. Ben je nog niet bekend met Yoga? Geen probleem, om mee te doen is geen ervaring nodig. Bij het Paardenparadijs worden de Yoga begeleid door Iveta.

Yogadocente Iveta Hanusova

Wanneer ik een Yogales volg voel ik de energie stromen, ben ik bewust van mijn lichaam, mijn adem en vaak ook mijn emoties. Het is een reis naar binnen, soms aangenaam en soms confronterend. Wanneer ik in de rol van Yogadocent op de mat zit is het een hele andere ervaring. Ik voel dat ik er niet voor mezelf ben, ik ervaar de mensen in mijn nabijheid en de verbinding met hun. Misschien klinkt dat een beetje vreemd maar ik voel de veranderingen in energie door de Yogahoudingen tijdens de les en anticipeer daarop zodat er in volle aanwezigheid en bewustzijn een liefdevolle flow ontstaat.

Als ik een Yogales geef ben ik in verbinding, vertrouw ik op mijn kennis en laat ik me leiden door mijn intuïtie. 

Meer lezen? Ivetahanusova.com

Wat kun je verwachten

Bij aanvang wordt je ontvangen op het terrein van het Paardenparadijs. Samen nemen we plaats in de weide en is er een korte introductieronde, daarna begint de Yoga onder begeleiding. Na de Yoga kun je nog even rustig nagenieten op het terrein en is er de mogelijkheid om contact te maken met de paarden. Nadien is er, koffie of thee beschikbaar.

De paarden staan om ons heen in de weide maar worden gedurende de Yoga afgescheiden om te voorkomen dat zij te veel of fysiek contact kunnen maken.

Meenemen;
– Handdoek
– Flesje water
– Comfortabele kleding (we raden aan meerdere lagen kleding mee te nemen)
– Eventueel stevige schoenen voor een ontmoeting met de paarden, zij staan in de weide op gras of zand

Yoga matten zijn aanwezig en die kun je gebruiken tijdens de les, natuurlijk mag je die van jezelf meenemen.

Praktische informatie

Tijd; 10:00 – 12:00
Duur Yogales; 75min