Voor Volwassenen

Het Paardenparadijs is een bijzondere locatie. Onze visie, manier van huisvesten en om gaan met de paarden zorgen voor een unieke ervaring! Tijdens alle activiteiten staat verbinding met de paarden voorop. Wij richten ons op het vergroten van (wederzijds) vertrouwen & respect, bewust worden van lichaamstaal, sensitief & diervriendelijk werken en kudde gedrag. Kom jij de magie van Het Paardenparadijs ervaren?

Verdiepings workshops

Wil jij bewuster worden van hoe je je verhoud/opstelt tegenover je paard (en anderen), en de communicatie en relatie tussen jullie beiden verbeteren? Of loopt je tegen uitdagingen in je dagelijks leven aan en wil je tools en inzichten mee krijgen in hoe je daar beter mee om kunt gaan? Eigenheid, oorspronkelijkheid en echtheid. Wie ben jij en waar sta je voor?

De sociale intelligentie van paarden staat model voor oneindig veel essentiële skills om het beste uit ons (gezamenlijke) leven te halen. Tijdens deze workshops gaan we leren ons de (communicatie) kwaliteiten van een paard eigen te maken, en onnodige communicatie die we onszelf hebben aangeleerd, afleren. Dit leid tot sterke(re) connecties die jou minder energie kosten, het kunnen geven van heldere boodschappen en leiden vanuit een verbindende duidelijkheid waarvan uit je een paard/ander kunt uitnodigen i.p.v. overtuigen.

We gaan uitgebreid leren en ervaren over specifieke onderwerpen die dus niet alleen belangrijk zijn tijdens het samenwerken/zijn met paarden, maar ook inzichten kunnen geven die vertaald/meegenomen én ingezet kunnen worden tijdens uitdagingen binnen je werk/privésituatie. Ervaring met paarden is niet vereist om deel te nemen aan deze workshops!

-Leiden & Volgen lees meer

-Ruimte & Richting lees meer

-Vorm & Balans lees meer

Workshop 'Help! Mijn kind rijdt paard'

Je kind wil paardrijden. Wat nu?!
Paardrijden is een populaire sport onder kinderen. Het nadeel is alleen vaak dat jij als ouder niets met paarden hebt. Of wel, maar is het de ervaring en/of feeling met het dier wat mist. Het liefst willen kinderen alles zelf doen, maar toch is op sommige momenten jouw hulp nodig tijdens bijvoorbeeld het op/afzadelen. En dat is voor veel ouders toch wel even een ‘dingetje’.

Je wilt je kind enthousiasmeren en laten groeien in hun zelfvertrouwen tijdens het bezoek aan de manege. Maar, hoe doe je dat wanneer je zelf maar amper weet wat je aan het doen bent? Of wellicht ben je zelf ook best onder de indruk van (grote) paarden en vind je het best een beetje spannend.

Bij Het Paardenparadijs zijn we onder andere gespecialiseerd in het begeleiden van mensen om de verbinding en communicatie met (hun) paarden te verbeteren.

Je gaat tijdens deze cursus op een verfijndere manier de standaard manege handelingen leren zoals op/afzadelen, beugels op maat maken en borstelen. Ook gaan we ons niet enkel verdiepen in de oppervlaktelaag. Paarden zijn bijzondere dieren, en om ze écht te begrijpen en leiden zul je je moeten verdiepen in hun belevings/leefwereld. Ik ga jullie alles leren en laten ervaren wat je nodig hebt om op een natuurlijke, en bewuste manier de favoriete (manege) pony van je zoon/dochter te benaderen en (bege)leiden. Na deze middag ga jij met een goed gevulde gereedschapskist onder je arm naar de volgende paardrijles van je kind!

Workshop Paardenkracht

Deze middag boek je voor jezelf. Om er even tussen uit te zijn, om nieuwe inzichten op te doen maar vooral om te ervaren en te groeien. Hoe mooi is het om eens met aandacht te kijken naar je gevoelens! Een mooi signaal naar jezelf maar zeker ook naar je kinderen, mocht je die hebben.

Thema’s die veelvuldig voorbij zijn gekomen tijdens eerdere workshops en waar we ook op deze middagen oa mee aan de slag gaan zijn:

– persoonlijke groei
– je energieker voelen en meer in je (mannen/vrouwen)kracht staan
– hoe kom ik uit mijn hoofd en ben ik meer aanwezig
– loslaten van oude stukken (bv verdriet/eenzaamheid)
– hoe krijg ik meer ontspanning en rust?
– bewegen naar meer verbinding (zowel met anderen als met jezelf)
– ik wil meer (durven) voelen
– hoe ga ik om met gevoelens van verlies (miskramen, relatie, rouw, alleen-geboren tweeling)
– ik wil graag meer plezier in mijn leven ervaren

Iedere middag heeft een unieke invulling in afstemming op de aanwezige deelnemers. Andere deelnemers, andere thema’s. Zo kan het dus zijn dat er naast bovenstaande thema’s ook heel ander stukjes belicht zullen worden.

We gaan afwisselend (en altijd in klein groepsverband) het veld op of werken vlak naast de paarden met een combinatie van opstellingswerk en creatieve inzichts- oefeningen. Ik werk intuïtief en zoveel mogelijk met wat er zich aandient. We gaan aan de slag met het groepsthema en indien gewenst met jouw persoonlijke stukje/vraag.

Tijdens de workshop worden de paarden uitgenodigd om mee te doen, ze komen en gaan zoals het voor hen goed voelt, daar zijn en laten we ze helemaal vrij in. Het loopt zoals het mag lopen, zo natuurlijk en ongedwongen mogelijk. Hierbij staat veiligheid natuurlijk altijd voorop, zowel fysiek als emotioneel.

Ik nodig je uit mee te komen voelen op het veld, te leren van en met elkaar…en te ervaren hoe magisch die paardenkracht kan zijn.

Paard, koffie en kaart inloopochtend

Heb jij behoefte aan meer tijd voor jezelf en aandacht voor hoe jij je voelt? Neem dan een time-off op onze prachtige locatie onder het genot van een koffietje (of theetje) en kom in het gezelschap van onze fantastische kudde nieuwe inspiratie op doen.

Een ochtend speciaal voor jou, verzorgd door Chantal van Doorne, om laagdrempelig kennis te komen maken met de beginselen van opstellingswerk en te ervaren hoe fijn contact met paarden (ook vanaf de zijlijn) kan zijn.

Even helemaal weg van de dagelijkse drukte en verplichtingen, om weer helemaal tot je zelf te komen en op te laden in de natuur. Je bent van harte welkom!