Masterclass AR met Kenneth Vansweevelt

Academische Rijkunst, masterclass met Kenneth Vansweevelt

Wil jij ook meer inzichten en praktische vaardigheden verkrijgen in de training van jezelf en je paard? Een duidelijk opgebouwde training met huiswerk en (na)begeleiding?

Kenneth Vansweevelt

Ik heb genoten van het voorrecht om op een natuurlijke manier met paarden te leren communiceren zonder traditionele rijlessen op een manege. In 2008 ontmoette ik mijn paard Trueno, een net geen 3 jarige ruin uit Spanje. Door ernstige ongevallen ben ik in 2012 mijn zoektocht gestart naar een betere communicatie. We onderzochten samen vele verschillende wegen. Tot ik in 2013 een inspirerend filmpje zag op Facebook over de Academische Rijkunst. Al snel kreeg ik de unieke kans om deel te nemen aan een clinic met de grootmeester in de Academische Rijkunst, Bent Branderup. In 2015 slaagde ik voor mijn grondwerk en longeer test.

Een levens veranderende reis als interne student bij de grootmeester. 
Mijn reis naar Denemarken startte in september 2015 samen met mijn twee paarden Trueno en Bailey. Gedurende mijn interne stage bij Bent Branderup leerde ik de Academische Rijkunst in zijn puurste vorm kennen, een levens veranderende periode. Vaak stelden derden me de vraag wat ik daar geleerd heb?

“Ik heb geen technieken geleerd, maar de psychologie voor het trainen van ruiter en paard.”

Ik vervolgde mijn reis naar Hanna Engström in Zweden. Ze gaf me de unieke kans om mijn opgedane kennis bij Bent te processen en haar te ondersteunen in het trainen van haar paarden, afgericht op verschillende africhtingsgraden. In 2018 legde ik met succes mijn Squire test af.

Wat is een masterclass?

Gedurende een half jaar ga je samen met een vaste groep deelnemers (4, max. 5 personen) een begeleidingstraject aan. Je leert niet alleen tijdens de praktijklessen met je paard, maar ook met behulp van oefeningen zonder paard, de maandelijkse (online) theorielessen, en het meekijken naar de lessen/trainingen van de andere deelnemers. De kracht van een masterclass ligt in het informatie ontvangen over zoveel mogelijk perspectieven, doen, kijken, voelen, analyseren, theorie, uitleggen, interactie en herhaling. Tijdens een masterclass zul je je kennis en inzichten zeer goed ontwikkelen. De intensieve lessen tijdens de praktijk masterclassdagen in combinatie met het inzenden van een tussentijdse online trainingsvideo zorgt voor een zeer goede begeleiding van jouw met je paard. Je observeert ook de trainingen van anderen. Zo leer je meer dan alleen van je eigen specifieke uitdagingen. De interactie binnen de groep zorgt voor nóg meer diepgang. Én daarbij bevind je je tussen gelijkgestemden en kan er een leuke en hechte groep paardenvrienden ontstaan!

Inhoud lesdagen

In de ochtend starten de lesdagen (10:00u) met een interactieve theorie les met ervaringsoefeningen zonder paard. Hierna starten de individuele lessen, we sluiten de dag rond 17:00u af. De groep leert, ondersteunt, motiveert en helpt elkaar. Elke deelnemer krijgt twee lessen per dag. Je krijgt een vaste studiepartner toegewezen uit de groep. Jouw studiepartner zal jouw huiswerk/aandachtspunten tijdens de les noteren en eventueel ook filmen. Andersom zal ook jij het huiswerk noteren voor jouw studiepartner.

Praktische informatie

– 6 lesdagen van Kenneth (meer dagen mogelijk, op aanvraag)
– Individueel les- en trainingsprogramma op maat gemaakt
– Maandelijks online theorieles
– Gedurende het gehele programma persoonlijke begeleiding van Kenneth zoals feedback op jouw beeldmateriaal of aandachtspunten, beoordeling van thuisopdrachten, en het beantwoorden van jouw vragen.
Tussentijds samenkomen (en oefenen) met de groep is mogelijk, ook bij het Paardenparadijs.
– Minimaal 4 deelnemers, maximaal 5