Kids corner - Activiteiten voor kinderen

Het Paardenparadijs is een bijzondere locatie. Onze visie, manier van huisvesten en om gaan met de paarden zorgen voor een unieke ervaring! Tijdens alle activiteiten staat verbinding met de paarden voorop. Wij richten ons op het vergroten van (wederzijds) vertrouwen & respect, bewust worden van lichaamstaal, sensitief & diervriendelijk werken en kudde gedrag. Uiteraard met de liefste pony’s van Valkenswaard!

Kom jij de magie van Het Paardenparadijs ervaren?

Beter Buiten middagen

De Beter Buiten middagen zijn er voor ieder kind.

Van de onbevangen avonturiers en ontdekkingsreizigers met eindeloze energie tot kinderen die gemakkelijk overprikkeld of juist snel verveeld zijn.

Wij geloven dat ALLE kinderen veel kunnen én weten. Tijdens de Beter Buiten middagen is er ruimte om creatief te zijn, talent tot uiting te brengen en vooral JEZELF te zijn met én tussen de paarden. Wie wil dat nou niet?!

Voor maar €60,- per maand kun je je kind(eren) iedere woensdag of vrijdag middag na school naar Het Paardenparadijs brengen om te spelen, ontspannen en beleven in de buitenlucht tussen de paarden. Meld je twee kinderen aan dan betaal je €50,- per kind per maand.

Wanneer je kind er een keer niet bij kan zijn is inhalen bij de andere groep maximaal één keer per maand mogelijk. De abonnementen zijn maandelijks opzegbaar. Wij zorgen voor voldoende drinken en gezonde snacks tijdens en tussen het spelen door. Meer weten? Neem dan contact op!

Kindermiddagen

Bij het Paardenparadijs worden iedere maand kindermiddagen georganiseerd. 

Het doel hiervan is kinderen dieper in contact met paarden te brengen én te leren dat er meer is dan alleen paard rijden. Tijdens de kindermiddagen gaan wij met de kinderen op een ongedwongen, actieve en speelse manier van alles leren over paarden. Alle kindermiddagen zijn inclusief drinken en iets lekkers voor de deelnemers. Wat we leren met plezier, vergeten we nooit!

Iedere maand behandelen wij een ander thema, klik hieronder per thema voor meer informatie.

Lichaamstaal

Lichaamstaal. Één van de belangrijkste manieren van communicatie tussen paarden onderling. Tijdens deze kindermiddag werken we aan bewust worden van ons eigen lichaam en wat we hier mee (onbewust) vertellen aan de paarden. Hoe communiceren wij met ons lichaam? Overdreven of juist heel subtiel? Dit verschilt per persoon. Hoe reageren de paarden daar op? En zijn sommige signalen die we geven misschien overbodig? 

Voeding

Wat eet een paard in de vrije natuur nou eigenlijk allemaal? En hoe zit dat dan met onze paarden? Op het terrein gaan we op onderzoek naar wat gezond én minder gezond is voor paarden. Vervolgens gaan we met de pony’s in de bossen opzoek naar gezonde snacks welke we ook volop mee terug nemen naar Het Paardenparadijs om de rest van de kudde ook blij te kunnen maken!  

Pimp je Pony

De pony’s gaan eerst door de wasstraat: wassen + masseren = heerlijk ruiken! Daarna is het tijd voor glitterharen, vlechten, bloemen manen, gelakte hoefjes en haarkrijt. We sluiten af door te vertellen wat we mooi vinden aan elkaar en de paarden.

Paarden massage

Net als wij heeft ook een paard wel eens een massage nodig. Als er iets niet helemaal lekker zit kun je ook een paard helpen door hem/haar te masseren! Tijdens deze kindermiddag gaan we van alles leren over (verkeerde)spierspanning en overbelasting en leren we verschillende technieken die helpen de spieren weer lekker los te maken. Hier mee zorgen we er voor dat de paarden soepel blijven, beter in hun vel zitten en dus fijner lopen en beter presteren.

Kinderfeestjes

Ben jij binnenkort jarig en vind je het leuk om dit samen met je vriendjes en/of vriendinnetjes te vieren tussen de paarden? Kom dan jouw feestje vieren bij Het Paardenparadijs!

Een unieke ervaring op een prachtige locatie tussen onze super lieve paarden en pony’s. Niet te vergelijken met het traditionele manege kinderfeetje en daarom extra bijzonder! Je kiest zelf een thema en mag jouw eigen specifieke wensen doorgeven.

Kinderfeestjes duren ongeveer 2 uur en zijn inclusief drinken en iets lekkers. Van te voren bij ons op de locatie cadeautjes uitpakken kan ook! Meer info of reserveren kan via het contactformulier.