Kids corner - Activiteiten voor kinderen

Het Paardenparadijs is een bijzondere locatie. Onze visie, manier van huisvesten en om gaan met de paarden zorgen voor een unieke ervaring! Tijdens alle activiteiten staat verbinding met de paarden voorop. Wij richten ons op het vergroten van (wederzijds) vertrouwen & respect, bewust worden van lichaamstaal, sensitief & diervriendelijk werken en kudde gedrag. Uiteraard met de liefste pony’s van Valkenswaard!

Kom jij de magie van Het Paardenparadijs ervaren?

Ponywandelingen

Ben jij tussen de 4 en 6 jaar oud, dol op paarden maar nog té jong voor de manege?
Bij het Paardenparadijs bieden wij privé pony wandelingen aan, speciaal voor de allerkleinsten.

 Onder begeleiding mag jij jouw eigen pony uit de weide halen, borstelen en opzadelen. Hierna gaan wij een wandeling in het bos maken. Te paard! Papa en/of mama mogen natuurlijk ook gezellig mee wandelen. Uw wandeling aanvragen kan via het contactformulier.

Kinderfeestjes

Ben jij binnenkort jarig en vind je het leuk om dit samen met je vriendjes en/of vriendinnetjes te vieren tussen de paarden? Kom dan jouw feestje vieren bij Het Paardenparadijs!

Een unieke ervaring op een unieke locatie tussen de liefste paarden en pony’s. Niet te vergelijken met het traditionele manege kinderfeetje en juist daarom extra bijzonder!  De kinderfeestjes worden naar wens op maat gemaakt. Je kiest zelf een thema en mag jouw eigen specifieke wensen doorgeven.

Naderhand ook nog blijven eten? Dat kan!

Meer info over kinderfeestjes of reserveren kan via het contactformulier. 

Kindermiddagen

Bij het Paardenparadijs worden iedere maand kindermiddagen georganiseerd. Het doel hiervan is kinderen dieper in contact met paarden te brengen én te leren dat er meer is dan alleen paard rijden. Tijdens de kindermiddagen gaan wij met de kinderen op een ongedwongen, actieve en speelse manier van alles leren over paarden. Alle kindermiddagen zijn inclusief drinken en iets lekkers voor de deelnemers. Wat we leren met plezier, vergeten we nooit!

Iedere maand behandelen wij een ander thema, klik hieronder per thema voor meer informatie.

Lichaamstaal

Lichaamstaal. Één van de belangrijkste manieren van communicatie tussen paarden onderling. Tijdens deze kindermiddag werken we aan bewust worden van ons eigen lichaam en wat we hier mee (onbewust) vertellen aan de paarden. Hoe communiceren wij met ons lichaam? Overdreven of juist heel subtiel? Dit verschilt per persoon. Hoe reageren de paarden daar op? En zijn sommige signalen die we geven misschien overbodig? 

Voeding

Wat eet een paard in de vrije natuur nou eigenlijk allemaal? En hoe zit dat dan met onze paarden? Op het terrein gaan we op onderzoek naar wat gezond én minder gezond is voor paarden. Vervolgens gaan we met de pony’s in de bossen opzoek naar gezonde snacks welke we ook volop mee terug nemen naar Het Paardenparadijs om de rest van de kudde ook blij te kunnen maken!  

Pimp je Pony

De pony’s gaan eerst door de wasstraat: wassen + masseren = heerlijk ruiken! Daarna is het tijd voor glitterharen, vlechten, bloemen manen, gelakte hoefjes en haarkrijt. We sluiten af door te vertellen wat we mooi vinden aan elkaar en de paarden.

Paarden massage

Net als wij heeft ook een paard wel eens een massage nodig. Als er iets niet helemaal lekker zit kun je ook een paard helpen door hem/haar te masseren! Tijdens deze kindermiddag gaan we van alles leren over (verkeerde)spierspanning en overbelasting en leren we verschillende technieken die helpen de spieren weer lekker los te maken. Hier mee zorgen we er voor dat de paarden soepel blijven, beter in hun vel zitten en dus fijner lopen en beter presteren.

Het fysieke paard

We gaan onder andere leren over de basisanatomie van het paard: skelet, hoeven, gebit en spieren. De structuur en de functies van lichaamsdelen en hun onderlinge interactie.