Specialisatiedagen

Specialisatiedagen voor tieners

Speciaal voor tieners (vanaf 12 jaar) worden er bij Het Paardenparadijs specialisatie middagendagen georganiseerd. Tijdens een specialisatiemiddag gaan we in een kleine groep van 4 tot max. 6 deelnemers uitgebreid leren en ervaren over een specifiek onderwerp binnen het werken/trainen met/van paarden. We beginnen de dagen met een stukje theorie, opgevolgd door ervaringsoefeningen met elkaar en hierna verzorgt Danique stukje beeldvorming. Ter verduidelijking van de theorie word eerst een demonstratie gegeven met paard om vervolgens de groep op te delen in tweetallen. Ieder duo krijgt een paard toegewezen waarmee ze de geleerde theorie in de praktijk gaan toepassen.

Het voordeel van het werken in duo’s is dat je elkaar kunt helpen, met elkaar mee kunt kijken en elkaar tips kunt geven. Best vaak zijn we onszelf niet bewust van wat we doen met ons lichaam. Een extra paar ogen is dus zeer waardevol! Door observator te zijn ontwikkel je jouw oog en op deze manier ontstaat er dus een leerzame wisselwerking waar we samen beter van worden. Uiteraard krijgt iedereen persoonlijke begeleiding van Danique.

Specialisatiedag Werken in vrijheid

Voor mij het fundament van de relatie met je paard! Tijdens het werken in vrijheid leer je elkaar kennen, bouw je een band op, ontwikkel je wederzijds vertrouwen en kan een mooie connectie en verbinding ontstaan. Tijdens deze specialisatie middag beginnen we met een stukje theorie over hoe leiderschap werkt in een kudde. Vervolgens gaan we informatie verzamelen over het paard waarmee we gaan werken door middel van een karakteranalyse. Hierna is het tijd om met het paard aan de slag te gaan. We leren hoe we het paard kunnen ont-moeten, hoe we ruimte verkrijgen en hoe we richting geven.  

Specialisatiedag Werken aan de hand - de basis

Rijtechnische en dressuurmatige oefeningen uitvoeren maar dan zonder ruitergewicht op de rug van je paard. Dus, zelf loop je naast je paard, maar voer je dezelfde hulpen uit als dat je zou doen op het paard.  Een super fijne en leuke trainingsmethode met een mooie toegevoegde waarde in al het werk wat je doet met je paard. Werken aan de hand is voor IEDEREEN! Van recreatie tot Grand Prix ruiter.

Voordelen wat het werken aan de hand;
– Je paard leert meer gewicht dragen op de achterhand.
– Omdat je naast/voor je paard loopt kun je zien wat je paard doet.
– Verbeterde coördinatie bij zowel paard als mens.
– Onbelaste training voor je paard.
– Perfect als revalidatie traject.
– Gymnastiserende werking.
– Mooie voorbereiding op het rijden.

Tijdens deze specialisatie middag leren we de basisprincipes en oefeningen van het werken aan de hand tot aan de zijgangen. Basis communicatie, de verschillende uitgangsposities/houdingen en ontwikkelen we handigheid in het omgaan met het materiaal waarmee gewerkt gaat worden.

Specialisatiedag Werken aan de hand - de zijgangen

Rijtechnische en dressuurmatige oefeningen uitvoeren maar dan zonder ruitergewicht op de rug van je paard. Dus, zelf loop je naast je paard, maar voer je dezelfde hulpen uit als dat je zou doen op het paard.  Een super fijne en leuke trainingsmethode met een mooie toegevoegde waarde in al het werk wat je doet met je paard. Werken aan de hand is voor IEDEREEN! Van recreatie tot Grand Prix ruiter.

Voordelen wat het werken aan de hand;
– Je paard leert meer gewicht dragen op de achterhand.
– Omdat je naast/voor je paard loopt kun je zien wat je paard doet.
– Verbeterde coördinatie bij zowel paard als mens.
– Onbelaste training voor je paard.
– Perfect als revalidatie traject.
– Gymnastiserende werking.
– Mooie voorbereiding op het rijden.

Wanneer een goede basis is gelegd leer je vrij snel hoe je de zijgangen kunt uitvoeren. Tijdens deze specialisatiemiddag gaan we de zijgangen zoals schouderbinnenwaarts, travers en renvers behandelen. We leren hoe we de oefeningen moeten uitvoeren en waarvoor ze dienen. Om het jullie niet al te moeilijk te maken werken we met paarden die al met de zijgangen bekend zijn.